Natuurlijk denk ik weleens: wat als ik was gebleven bij Ajax?

"Natuurlijk denk ik weleens: wat als ik was gebleven bij Ajax?"

28-06-2017 12:08
10

Django Warmerdam verwacht niet dat hij spijt gaat krijgen van zijn afscheid van Ajax. De linkspoot werd afgelopen seizoen door de Amsterdammers verhuurd aan PEC Zwolle. Onlangs zette hij zijn handtekening onder een driejarig contract bij FC Groningen. 

"FC Groningen belde heel vaak, wilde me echt hebben. Dat vind ik belangrijk. Het verhaal en gevoel klopten en dan moet je er niet te lang over nadenken. Natuurlijk heb ik eraan gedacht welke clubs zich deze zomer nog konden melden, maar hoe meer er komt, hoe meer je gaat twijfelen", aldus Warmerdam (21) in gesprek met Voetbal International. 

"Ik ben ook geen type dat blijft hangen in een wat als. Natuurlijk denk ik weleens: wat als ik was gebleven bij Ajax? Vorig jaar speelde ik met jongens als Donny van de Beek en Matthijs de Ligt. Misschien had ik de kans bij Peter Bosz ook wel gekregen. Maar ik denk dat Ajax niet precies wist wat het met mij wilde."

"Ikzelf denk nu, na een heel jaar in de Eredivisie, dat ik heb laten zien dat ik het goed aankan", vervolgt hij. "Kijk, of je nu bij Ajax of bij PEC speelt, je staat tegen dezelfde tegenstanders. En dat had ik ook bij Ajax gekund, zeker weten. Maar ik vind het absoluut geen gemiste kans. Dit was mijn keuze vorig jaar, daar stond ik toen honderd procent."