Vertrokken Ajacied: 'Dat ik een stap naar dat land mag maken, voelt bijzonder'

Vertrokken Ajacied: 'Dat ik een stap naar dat land mag maken, voelt bijzonder'

28-06-2017 17:25
12

Pelle Clement is verheugd met zijn transfer naar Reading FC. De 21-jarige aanvaller wordt bij The Royals bovendien herenigd met manager Jaap Stam, met wie hij eerder samenwerkte bij Ajax.

"Een transfer naar Engeland is iets waar je als voetballer van droomt", laat Clement weten op de website van zijn belangenbehartiger Wasserman. Hij tekende woensdag een driejarig contract bij Reading, dat hem overneemt van Ajax. "Engeland is de bakermat van het voetbal", aldus de buitenspeler.

"Dat ik dan als 21-jarige voetballer een stap naar juist dat land mag maken, voelt heel bijzonder. De Championship is een geweldige competitie, waar je elke week alles moet geven", vervolgt Clement, die na elf jaar de deur achter zich dichttrekt bij Ajax. "In al die jaren heb ik heel veel opgestoken. De beloning volgde vorig seizoen, toen ik mocht debuteren in zowel de Eredvisie als de KNVB-Beker."

De aanwezigheid van Stam was een belangrijke reden voor Clement om voor Reading te kiezen. "Ik heb bij Ajax al heel fijn met de trainer gewerkt. Ik begreep ook dat hij zich heeft ingezet voor mijn komst. Zoiets geeft uiteraard wel vertrouwen."