'Dat leidde steeds vaker tot frustraties bij verdedigers, PSV slaat goede slag'

'Dat leidde steeds vaker tot frustraties bij verdedigers, PSV slaat goede slag'

29-06-2017 07:46
23

Dennis te Kloese werkte bij de nationale jeugdselecties van Mexico samen met Hirving Lozano. De Nederlander zag als hoofd opleiding van de Mexicaanse bond dat de 21-jarige aanvaller de competitie ontstegen was.

"Het werd in Mexico een nationale sport hem neer te schoppen, zó ongrijpbaar was hij", zegt Te Kloese tegen Voetbal International. "Lozano is echt ongelooflijk snel, bovendien weet je nooit aan welke kant hij zijn tegenstander gaat passeren. Dat leidde steeds vaker tot frustraties bij verdedigers. PSV heeft een goede slag geslagen."

Wout Westerhof had als jeugdtrainer en hoofd talentontwikkeling bij CF Pachuca veel met Lozano te maken. "Lozano heeft echt moeten leren wat er zónder bal moet gebeuren in het veld. Niet alleen het druk zetten na balverlies, maar ook het ruimtes maken voor anderen en jezelf aanspeelbaar maken. Aanvankelijk zag hij daar de noodzaak niet van in, omdat hij toch wel de beste van het veld was."

"In het begin dacht hij dat ik hem niet mocht, omdat ik zoveel met hem bezig was. Terwijl het bij mij juist andersom is: van de grootste talenten moet je het meeste vragen. We waren elkaar vaak aan het uitdagen", besluit Westerhof.