Vitesse-fans dreigen met boycot: Ik hoop dat er hooguit vier man gaan

Vitesse-fans dreigen met boycot: "Ik hoop dat er hooguit vier man gaan"

30-06-2017 10:26
55

De achterban van Vitesse schuwt geen halve maatregelen voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. Blijft de KNVB vasthouden aan 1200 beschikbare kaarten, dan dreigt een Arnhemse boycot.

Vitesse voelt zich door het geringe aantal kaarten voor het bezoek aan De Kuip een figurant op het feest van Feyenoord, schrijft de Gelderlander. De Arnhemse fans hebben daarom geen trek om af te reizen naar Rotterdam en dreigen met een leeg uitvak bij de traditionele opening van het seizoen op 5 augustus.

"Wij kunnen individuele supporters geen dwangmaatregel opleggen", stelt Paul Koster namens de SV in gesprek met de Gelderlander. "Wij gaan in elk geval niet en gooien het supportershome open. Persoonlijk hoop ik dat er hooguit vier man gaan met een metershoog spandoek voor een heldere boodschap aan de KNVB."

Koster kondigde in De Telegraaf al een gang naar de rechter aan. Vitesse krijgt slechts 1200 kaarten van de KNVB, omdat de autoriteiten de veiligheid niet kunnen garanderen als meer Vitesse-fans naar Rotterdam komen.