Opvallend gerucht uit Marokko: Ajax denkt aan terugkeer Tannane naar Amsterdam

Opvallend gerucht uit Marokko: Ajax denkt aan terugkeer Tannane naar Amsterdam

30-06-2017 13:22
37

Een opvallend gerucht uit Marokko: Ajax heeft belangstelling voor Oussama Tannane. De Marokkaans international zit op een dood spoor bij Saint-Etienne.

De Franse recordkampioen nam Tannane in januari 2016 over van Heracles Almelo, maar ondanks een hoopgevend begin is dat uitgelopen op een sof. In 2017 speelde de 23-jarige aanvaller, mede door blessures en vermeende gedragsproblemen, nog geen wedstrijd in de Ligue 1. Ajax wil hem nu volgens Lions de l'Atlas verlossen van zijn uitzichtloze situatie.

Wedden

Meer odds

Tannane kwam ter wereld in het Marokkaanse Tetouan en groeide op in Amsterdam. Hij maakte enkele jaren deel uit van de Ajax-opleiding, maar brak uiteindelijk via sc Heerenveen door bij Heracles Almelo. In de eerste seizoenshelft van het seizoen 2015/2016 maakte Tannane zeven goals in elf Eredivisie-optredens.

Het is de vraag of de interesse van Ajax in Tannane serieus is. Oscar Garcia, de nieuwe trainer van Saint-Etienne, liet onlangs optekenen dat hij de aanvaller een tweede kans wil geven in de voorbereiding.