Opvallende transfer: Zhang naar West Bromwich en direct door naar Werder Bremen

Opvallende transfer: Zhang naar West Bromwich en direct door naar Werder Bremen

Gepubliceerd: maandag 3 juli 2017 om 12:45ma 03-07-2017 om 12:45

West Bromwich Albion is de verrassende nieuwe werkgever van Yuning Zhang. De twintigjarige aanvaller, die overkomt van Vitesse, wordt echter direct voor twee jaar verhuurd aan Werder Bremen.

Dat bevestigt de Engelse club maandag via de officiële kanalen. Zhang tekent voor drie seizoenen bij de Premier League-club. De reden van de lange verhuurperiode heeft met het verkrijgen van een werkvergunning te maken. Omdat China niet in de top-vijftig van de FIFA-ranglijst staat, is het voor Zhang praktisch onmogelijk een werkvergunning te krijgen.

West Bromwich omschrijft Zhang als 'een van de grootste talenten in het Chinese voetbal'. De club ziet het contracteren van de Vitesse-spits als een project voor de toekomst. De deal kan niet los worden gezien van de aanwezigheid van Guochuan Lai, de Chinese eigenaar van WBA.

"Zhang krijgt de kans om zich verder te ontwikkelen bij Werder Bremen, met wie we een uitstekende relatie hebben", licht Richard Garlick, technisch directeur van WBA, toe op de clubsite. "Hij gaat strijden om een plek bij een ploeg in een Europese topcompetitie. We zullen zijn ontwikkelen goed in de gaten houden. Over zijn kwaliteiten bestaan geen twijfel."

"Het is absoluut waar dat we commercieel profiteren van deze deal. Maar het grootste doel is om een van de grootste talenten in een florerende hoek van het voetbal verder te ontwikkelen", besluit Garlick. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws