'Feyenoord incasseert veel geld en hij gaat spelen voor een vooraanstaande club'

'Feyenoord incasseert veel geld en hij gaat spelen voor een vooraanstaande club'

04-07-2017 07:24
25

Terence Kongolo is bij AS Monaco zeer waarschijnlijk de opvolger van Benjamin Mendy, die eerdaags naar Manchester City vertrekt. Zaakwaarnemer Rob Jansen denkt dat de transfer voor alle betrokkenen een goede deal is.

Feyenoord-directeur Martin van Geel wilde eigenlijk geen steunpilaren meer laten gaan, maar zwichtte voor de vijftien miljoen euro die de Frans kampioen op tafel legde. "Een prachtige deal voor Feyenoord en uiteraard ook voor Kongolo", zegt Jansen in het Algemeen Dagblad. "De onderhandelingen hebben tien dagen in beslag genomen, dus het is redelijk snel gegaan."

"Feyenoord incasseert veel geld en Kongolo gaat spelen voor een vooraanstaande club in het Europese topvoetbal. Iedereen tevreden", aldus Jansen. De Rotterdammers zullen wel op zoek moeten naar een linksback, waarvoor Ridgeciano Haps een belangrijke gegadigde is. Ook een extra buitenspeler is een wens en de hoop op een terugkeer van Robin van Persie staat nog overeind.

Volgens De Telegraaf bracht de transfer van de 23-jarige Kongolo, die in Zwitserland opgroeide en vloeiend Frans spreekt, een schok teweeg binnen de selectie van Feyenoord. Hij is na Dirk Kuyt, Eljero Elia, Rick Karsdorp en Steven Berghuis de volgende basisspeler die vertrekt. Daar kwamen tot dusver Jean-Paul Boëtius, Sofyan Amrabat en Kevin Diks voor terug.