Update: Ook Feyenoord bevestigt Diks-deal: ploeggenoten heten rechtsback welkom

Update: Ook Feyenoord bevestigt Diks-deal: ploeggenoten heten rechtsback welkom

04-07-2017 12:09
63

Kevin Diks is de nieuwe rechtsback van Feyenoord. Fiorentina bevestigt via de officiële kanalen dat de verdediger op huurbasis naar Rotterdam vertrekt.

Diks wordt de opvolger van de naar AS Roma vertrokken Rick Karsdorp en gaat met Bart Nieuwkoop strijden om een basisplaats bij de regerend landskampioen. De rechtsback werd het laatste halfjaar ook al verhuurd door Fiorentina aan zijn oude club Vitesse na een moeilijke start in Italië.

Een bevestiging van Feyenoord is er nog niet, maar wordt snel verwacht. De club moet sinds maandag ook op zoek naar een linksback na het vertrek van Terence Kongolo naar AS Monaco. Ridgeciano Haps zou de topfavoriet zijn om naar De Kuip te verkassen, al hangt er wel een flink prijskaartje om de nek van de linsksback. Feyenoord versterkte zich eerder al met Sofyan Amrabat en Jean-Paul Boëtius.

Update 12.09: Feyenoord heeft de komst van Kevin Diks bevestigd. Via Twitter heten zijn nieuwe ploeggenoten in Rotterdam hem welkom bij de club. Diks moet Rick Karsdorp opvolgen in De Kuip.