'Van Geel heeft gedroomde Kongolo-opvolger in vizier; concurrentie uit buitenland'

'Van Geel heeft gedroomde Kongolo-opvolger in vizier; concurrentie uit buitenland'

04-07-2017 07:29
75

Ridgeciano Haps is volgens De Telegraaf de gedroomde opvolger van Terence Kongolo in De Kuip. Feyenoord heeft concrete belangstelling voor de linksback van AZ. Ook vanuit het buitenland is er interesse, weet de ochtendkrant. 

Met de opbrengst van Kongolo - hij werd maandag voor een slordige vijftien miljoen euro verkocht aan AS Monaco - gaat technisch directeur Martin van Geel de markt op om een nieuwe vleugelverdediger aan te trekken. AZ-uitblinker Haps staat met stip bovenaan het verlanglijstje van de Rotterdammers. Vanuit het buitenland zijn er 'meerdere kapers op de kust'. 

Haps (24) zou zelf al hebben laten blijken dat hij Feyenoord een mooie club vindt. Ook Ajax, dat op zoek is naar een linksback, werd onlangs aan hem gelinkt. Het is nu de vraag in hoeverre AZ bereid is om mee te werken aan een transfer. Omdat Haps een contract heeft tot medio 2019, kunnen de Alkmaarders stevige eisen op tafel leggen. 

De Telegraaf meldt dat AZ sinds de verkoop van Vincent Janssen aan Tottenham Hotspur voor twintig miljoen euro 'hoog in de boom zit' bij transfers. Eerder werd gemeld dat de club van trainer John van den Brom mogelijk tien miljoen verlangt voor Haps. Een dergelijke vraagprijs is sowieso te gortig voor Feyenoord - zéker voor een speler die nog nooit in Oranje heeft gespeeld. 

Lees ook: Feyenoord verkoopt Kongolo voor miljoenen: "Wij wensen hem veel succes"