Update: Bundesliga-goalgetter lijkt megatransfer te krijgen: geen trainingskamp

Update: Bundesliga-goalgetter lijkt megatransfer te krijgen: geen trainingskamp

09-07-2017 16:11
7

Anthony Modeste heeft alsnog zijn transfer naar China te pakken. De 29-jarige Fransman verruilt FC Köln voor 35,7 miljoen euro voor Tianjin Quanjian, werkgever van Axel Witsel, Pato en trainer Fabio Cannavaro. Dat meldt het goed ingevoerde BILD.

Modeste heeft een uitstekend seizoen achter de rug in de Bundesliga. In 34 optredens scoorde hij liefst 25 keer. Dat gaat de spits dus verzilveren met een lucratieve overstap naar China, al leken de hoge eisen van de zaakwaarnemers nog even roet in het eten te gooien. Ook over de betalingstermijnen konden de clubs aanvankelijk geen akkoord bereiken.

Volgens BILD hebben Köln en Tianjin Quanjian elkaar nu alsnog gevonden, waardoor Modeste zijn handtekening kan zetten onder een contract tot medio 2021 in China. Dat levert hem jaarlijks netto elf miljoen euro op. Modeste speelde sinds 2015 voor Köln, dat hem destijds overnam van Hoffenheim.

Köln haalde eind vorige maand al de opvolger van Modeste in huis. De Colombiaan Jhon Cordoba kwam voor zo'n zeventien miljoen euro over van FSV Mainz.

Update 09/07 16.11: Modeste lijkt zijn lucratieve overstap naar China daadwerkelijk te pakken te hebben. 1.FC Köln maakt zondag bekend dat de spits ontbreekt tijdens een trainingskamp dat komende week wordt belegd. De topscorer van afgelopen seizoen krijgt - zo lijkt het althans - alle ruimte om zijn transfer af te ronden.