'Vlak na de wedstrijd kwam het bier op tafel, dat is iets wat ik niet wil'

'Vlak na de wedstrijd kwam het bier op tafel, dat is iets wat ik niet wil'

07-07-2017 14:20
19

Voor Guy Smith zijn het de weken van de waarheid bij ADO Den Haag. Twee jaar na zijn gedwongen vertrek bij de Haagse eredivisionist, is hij terug bij de beloften.

Smith had twee jaar geleden geen toekomst bij ADO en kwam terecht bij Noordwijk, maar dat beviel slechts mondjesmaat. Toen technisch manager Jeffrey van As hem deze zomer vroeg om terug te keren, hoefde hij niet lang na te denken. Bij Noordwijk miste Smith de topsportmentaliteit.

"Waar ik heel erg aan moest wennen, is dat vlak na de wedstrijd het bier op tafel kwam. Dat is niets voor mij", zegt de 21-jarige verdediger, die in eerste instantie aansluit bij de beloften, tegen Omroep West. "Ik heb de andere kant van het leven gezien, de amateurvoetbalwereld, en dat is iets dat ik niet wil."

Smith speelde in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al twee keer een helft mee bij ADO-hoofdmacht. Bijzonder feitje: hij speelde samen met vader én zoon Edwin van der Sar en Joe van der Sar. "Met Edwin van der Sar bij Noordwijk en nu met Joe van der Sar bij ADO Den Haag." Wie er beter is? "Nu Edwin nog, maar misschien gaat Joe dat wel evenaren."