'Emanuelson staat voor Eredivisie-terugkeer: eenjarig contract met optie'

'Emanuelson staat voor Eredivisie-terugkeer: eenjarig contract met optie'

10-07-2017 07:04
49

De kans is groot dat Urby Emanuelson terugkeert in de Eredivisie. FC Utrecht heeft de 31-jarige middenvelder een aanbieding gedaan.

Dat meldt de Telegraaf. Emanuelson kan voor één seizoen tekenen in Utrecht, met een optie voor een extra jaar. De gesprekken tussen club en speler lopen nog. Emanuelson sprak eerder al de intentie uit om weer in de Eredivisie te gaan voetballen. De afgelopen weken kreeg hij van Utrecht-trainer Erik ten Hag de kans zich te laten zien op de training.

Indien de transfer doorgaat, dan is Emanuelson met Utrecht toe aan zijn achtste club. In 2011 verliet hij Ajax voor AC Milan. Vervolgens droeg hij het shirt van Fulham, AS Roma, Atalanta Bergamo, Hellas Verona en Sheffield Wednesday. Hij is transfervrij na zijn vertrek bij Sheffield.

Utrecht versterkte zich eerder deze zomer al met zes spelers: Sander van de Streek, Cyriel Dessers, Chris David, Nick Marsman, Simon Makienok en Bilal Ould-Chikh. Bovendien is Dario Dumic (NEC) onderweg. Donderdag staat voor Utrecht de eerste ontmoeting met FC Valletta in de tweede voorronde van de Europa League op het programma.