'Pokerspel tussen Galatasaray en Sneijder: dure misrekening van Turkse topclub'

'Pokerspel tussen Galatasaray en Sneijder: dure misrekening van Turkse topclub'

10-07-2017 12:27
40

Wesley Sneijder meldt zich deze week weer op het trainingsveld bij Galatasaray, maar dat betekent niet dat alles weer koek en ei is tussen club en speler. De Turkse topclub weet zich geen raad met de Nederlandse spelmaker, schrijft De Telegraaf.

Het management van Sneijder was de voorbije weken met Galatasaray in gesprek over de voorwaarden van een mogelijk vertrek. Na lang onderhandelen, waarin openstaand salaris van de voorbije jaren een belangrijke rol speelde, werd er geen akkoord bereikt. Daarop maande Galatasaray Sneijder om weer in training te gaan, denkend dat de club Sneijder daar pijn mee zou doen.

Dat bleek een inschattingsfout. Hij meldde zich op het trainingsveld van Cim Bom en gaf bovendien aan zijn contract graag te verlengen, aldus De Telegraaf. Daardoor lijkt de Nederlander vooralsnog zijn contract dat tot medio 2018 loopt uit te gaan dienen. In dat geval kan hij volgend jaar transfervrij vertrekken uit Istanbul en moet de club alle openstaande kosten betalen, inclusief het laatste jaar van het vorstelijke contract van de middenvelder.

Galatasaray leek de voorbije weken te werken aan een toekomst zónder Sneijder. Zo werd Younes Belhanda aangetrokken en kreeg hij bovendien rugnummer 10, vorig seizoen nog het nummer van Sneijder. Daarnaast liet trainer Igor Tudor zich niet bijster positief uit over de toekomstperspectieven van Sneijder.

Dat Sneijder zich 'gewoon' heeft gemeld op het trainingsveld is de volgende aflevering in de soap, die vermoedelijk nog wel een nieuwe aflevering zal krijgen.