Bochum zet Verbeek per direct op straat: 'Over veel zaken verschil van inzicht'

Bochum zet Verbeek per direct op straat: 'Over veel zaken verschil van inzicht'

11-07-2017 10:02
26

Aan het dienstverband van Gertjan Verbeek bij VfL Bochum is dinsdag een einde gekomen. De Nederlandse trainer is op straat gezet door de club uit de 2.Bundesliga. Bochum meldt dat via de officiële kanalen. 

Eerder op de ochtend meldden diverse media al dat Verbeek zijn congé had gekregen. In een korte reactie liet de voormalig coach van AZ, Feyenoord en sc Heerenveen weten dat er nog een gesprek zou volgen met de clubleiding van Bochum. Inmiddels is Verbeek dus definitief trainer af bij de Duitse club. 

"Het moment van dit ontslag komt voor veel mensen waarschijnlijk als een verrassing", zegt directeur Christian Hochstätter op de website van Bochum. "Over de trainerskwaliteiten van Verbeek bestaan geen twijfels. Maar na uitgebreide gesprekken met de leiding en het management is er geconcludeerd dat we met een andere trainer gaan werken. Over te veel zaken hadden we een verschil van inzicht."

Verbeek was sinds eind 2014 in dienst bij Bochum. Afgelopen seizoen eindigde de club op de elfde plaats in de 2.Bundesliga.