Eredivisionist maakt ruim een miljoen euro verlies: 'Zeker geleerd van die casus'

Eredivisionist maakt ruim een miljoen euro verlies: 'Zeker geleerd van die casus'

11-07-2017 17:08
44

Roda JC heeft het afgelopen seizoen een flink verlies geleden. Dat zegt algemeen directeur Wim Collard dinsdag op de website van de eredivisionist.

"In het seizoen 2015/'16 hebben we een verlies gemaakt van 1,9 miljoen euro en ook afgelopen jaargang was het negatief resultaat hoger dan een miljoen", vertelt Collard, die stelt dat Roda desondanks niet stil zit. "De afspraak met Frits Schrouff, dat wij op zoek gaan naar partijen die samen met of in plaats van Frits als investeerder gaan optreden, blijft staan. Al hebben we zeker geleerd van de casus Korotaev."

In de toekomst moet er een nieuwe investeerder komen bij de Limburgers. Binnen de raad van commissarissen is er verdeeldheid over de vraag of dat een buitenlandse partij moet zijn of niet. De onlangs opgestapte voorzitter Harm Wiertz vindt van niet. "Wiertz vindt dat we niet langer op zoek moeten gaan naar nieuwe buitenlandse investeerders. Volgens hem moeten deze gezocht worden in de nabije omgeving van Roda JC."

Collard gelooft evenwel nog steeds dat de weg die met investeerder Aleksei Korotaev is ingeslagen, een vervolg krijgt. Hij acht de kans groot dat de Zwitsers-Russische zakenman onschuldig is.