Je kunt het naïef noemen, maar denk dat kans groot is dat Korotaev onschuldig is

"Je kunt het naïef noemen, maar denk dat kans groot is dat Korotaev onschuldig is"

11-07-2017 14:28
33

Roda JC-directeur Wim Collard gelooft heilig in de onschuld van investeerder Aleksei Korotaev. De Zwitsers-Russische zakenman zit sinds februari in de gevangenis in Dubai vanwege het uitschrijven van een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro.

"Je kunt het naïef noemen, maar ik denk nog steeds dat de kans erg groot is dat Aleksei onschuldig is", zegt Collard in een interview op de website van Roda JC. "De geluiden die ons bereiken is dat de andere partij hem een loer heeft gedraaid. Als Aleksei iets te verbergen heeft, was hij niet in Roda JC gestapt. Vanaf het begin hebben wij hem laten weten dat deze deal onder een vergrootglas zou komen te liggen bij de KNVB en dat er een forensisch onderzoek zou worden opgestart. Dat ligt nu stil en ook wij moeten een pas op de plaats maken."

"Aleksei heeft lang in de hoop geleefd dat zijn kwestie snel zou worden opgelost. Daarom heeft hij er ook al die tijd geen ruchtbaarheid aan gegeven. Maar als Aleksei onschuldig blijkt te zijn, zullen we hem weer met open armen ontvangen. Bij zijn komst zei hij al dat hij niet zou wijken na degradatie, dat zijn plannen dan slechts een jaar langer zouden duren. De huidige situatie is misschien vergelijkbaar. Het proces wordt niet gestopt, hooguit vertraagd", aldus Collard, die zich ook uitspreekt over de rol van Nicolas Anelka bij de club.

"Daarover zijn we nog met hem en zijn rechterhand en manager Doug Pingisi in gesprek. De komende tijd zal daar meer duidelijkheid over komen. Duidelijk is in ieder geval dat Nicolas veel relaties heeft in het buitenland, daar kan Roda JC wellicht profijt van hebben. Overigens staat dat los van het eventueel vrijkomen van Aleksei Korotaev", besluit Collard.