'Roda-investeerder Korotaev in juridische strijd verwikkeld met Belgische prins'

'Roda-investeerder Korotaev in juridische strijd verwikkeld met Belgische prins'

15-06-2017 08:45
45

Aleksei Korotaev is in een juridische strijd verwikkeld met Helin International. Achter dat bedrijf is de Belgische prins Hendri de Croÿ een van de drijvende krachten, schrijft de NOS.

De Zwitsers-Russische investeerder van Roda JC zit al sinds februari vast in Dubai wegens het uitschrijven van een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro. In de Verenigde Arabische Emiraten staat op die overtreding een celstraf. Uit gerechtelijke documenten, die in bezit zijn van de NOS, blijkt dat de rechtszaak is aangespannen door Helin International.

Dat advieskantoor voor management en investeringen treedt op namens bedrijven. De naam van De Croÿ duikt in dat netwerk steeds maar weer op. "De conclusie lijkt mij gerechtvaardigd dat De Croÿ, bijvoorbeeld via Jawer SA, belangen heeft in Helin International. Een onderneming die blijkbaar een ernstig geschil heeft met de beoogd financier van Roda", zegt advocaat Mark Keuss.

De rechter liet al beslag leggen op bezittingen van Korotaev voor een bedrag van 17,7 miljoen. Stijn Janssen, fiscaal jurist en degene die Roda en Korotaev met elkaar in contact bracht, bevestigt dat de Zwitser nog vastzit. "Zolang de zaak loopt, zit hij vast. En heb ik ook geen contact met hem. Zo werkt dat hier. Uiteraard is dat ook ellendig voor zijn familie."