'Martins Indi krijgt zijn zin met Premier League-transfer: vijftien miljoen euro'

'Martins Indi krijgt zijn zin met Premier League-transfer: vijftien miljoen euro'

11-07-2017 23:43
21

Bruno Martins Indi staat voor een terugkeer in de Premier League. Stoke City en FC Porto hebben overeenstemming bereikt over een transfer van de centrale verdediger. Woensdag wordt hij medisch gekeurd.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports. Stoke en Porto zijn het eens geworden over een transfersom van vijftien miljoen euro. Martins Indi werd door Stoke het afgelopen seizoen gehuurd van Porto en hoewel het erop leek dat de verdediger in Engeland zou blijven, haalde de Portugese grootmacht hem terug. Zijn broodheer wilde hem best laten vertrekken, maar alleen tegen de juiste prijs.

De keuze van Martins Indi stond vanaf het begin al vast: hij wilde in de Premier League blijven. Ook Stoke aasde op een langer verblijf van de oud-Feyenoorder. "Martins Indi wil zelf ook terugkeren, maar we zitten min of meer in een impasse met zijn club. Alle voorwaarden moeten goed zijn om een akkoord te bereiken, maar door wat voor reden dan ook is dat nog niet gelukt. Dat is frustrerend", liet manager Mark Hughes eerder weten.

Na een periode van onderhandelen moet er woensdag een einde aan de onzekerheid komen en hoopt Martins Indi dat hij zich definitief Premier League-speler mag noemen.