'Nieuw transfersucces Koeman: oude bekende van Southampton tekent snel'

'Nieuw transfersucces Koeman: oude bekende van Southampton tekent snel'

Gepubliceerd: woensdag 12 juli 2017 om 11:55wo 12-07-2017 om 11:55

Everton gaat zich volgens diverse Engelse media binnen enkele dagen versterken met Cuco Martina. De 27-jarige rechtsback is transfervrij na zijn vertrek bij Southampton. Everton-manager Ronald Koeman kent Martina uit hun gezamenlijke periode bij The Saints. 

De oud-speler van onder meer FC Twente en RKC Waalwijk werd een jaar geleden ook al aan Everton gelinkt. Koeman had Martina toen op het oog als versterking voor zijn defensie. Southampton weigerde mee te werken aan een transfer. De international van Curaçao kwam afgelopen seizoen amper aan spelen toe bij zijn club en verliet The Saints eind juni. Zijn contract liep af. 

Afgelopen week nam Martina met de nationale ploeg van Curaçao deel aan de Gold Cup. Op video's of social media is te zien hoe de rechtsback dinsdag afscheid nam van zijn teamgenoten. Martina is volgens onder meer Royal Blue Mersey afgereisd naar Liverpool om met Everton te onderhandelen over een contract.

Everton legde in de afgelopen maand al tal van nieuwe spelers vast. Onder meer Davy Klaassen, Michael Keane, Sandro Ramirez en Wayne Rooney werden naar Goodison Park gehaald. 

Lees ook: Koeman en Everton strooien al vroeg met geld: de mogelijke Everton XI mét Klaassen

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws