Ster Oranje-vrouwen maakt droomtransfer naar Barcelona: best betaalde speelster

Ster Oranje-vrouwen maakt droomtransfer naar Barcelona: best betaalde speelster

12-07-2017 13:19
29

Een grote transfer in het vrouwenvoetbal. FC Barcelona heeft woensdag Lieke Martens als topspeelster gepresenteerd bij de club. De 24-jarige Oranje-ster komt over van FC Rosengard en wordt bij de Catalaanse club de best betaalde speelster.

De 24-jarige Martens tekende woensdag een driejarig contract bij Barcelona. De club betaalde fors voor de komst van de Oranje-international. "Het klopt dat zij de best betaalde speelster bij FC Barcelona wordt", zegt haar zaakwaarnemer Tim Vrouwe tegen Voetbal International. Hoeveel Martens verdient wordt niet bekendgemaakt. "Maar de transfersom die ze hebben betaald is vergelijkbaar met die van een speler uit de Jupiler League, die de overstap maakt naar de Eredivisie."

Martens, die zondag met Nederland de eerste wedstrijd op het EK in eigen land speelt tegen Noorwegen, is een topaankoop voor Barcelona. "Lieke wordt gezien als een van de beste speelsters ter wereld. Ze is snel, doelgericht, kan acties maken en is multifunctioneel inzetbaar", aldus Vrouwe. Bij het damesteam van Barcelona gaat Martens trainen op hetzelfde complex als de heren en samenwerken met trainer Fran Sánchez, die eerder trainer van Onder 19 was met Luis Enrique en Pep Guardiola als zijn assistenten.