'De Boer wil landgenoot op huurbasis met optie tot koop naar Crystal Palace halen'

'De Boer wil landgenoot op huurbasis met optie tot koop naar Crystal Palace halen'

13-07-2017 00:00
23

Crystal Palace zou de komst van Jasper Cillessen nog niet uit het hoofd hebben gezet. De doelman van FC Barcelona staat op het verlanglijstje van manager Frank de Boer.

Kwaliteitskrant The Guardian meldt woensdagavond dat Cillessen een kleine week na het eerste gerucht nog niet van het Engelse lijstje is verdwenen. Sterker nog, Crystal Palace zou een constructie in gedachten hebben om FC Barcelona over de streep te trekken.

Crystal Palace wil Cillessen eerst tot het einde van het seizoen huren tegen een miljoenenbedrag. Onbekend is hoe hoog die som moet liggen. Bevalt de samenwerking van beide kanten, dan wil Palace hem in de zomer van 2018 kopen. Hij is in de selectie van De Boer de beoogde opvolger van Steve Mandanda.

Cillessen staat pas één jaar onder contract bij Barcelona, dat hem in de zomer van 2016 voor dertien miljoen euro overnam van Ajax. In zijn debuutseizoen keepte de Oranje-international in principe alleen in bekerwedstrijden. Marc-André ter Stegen kreeg de voorkeur van de vertrokken Luis Enrique.