'Heuse leegloop bedreigt Ajax-achterhoede: Duitsers kloppen aan voor Viergever'

'Heuse leegloop bedreigt Ajax-achterhoede: Duitsers kloppen aan voor Viergever'

13-07-2017 07:08
105

Een heuse leegloop dreigt in de achterhoede van Ajax. Nick Viergever staat in de belangstelling van Bayer Leverkusen, meldt Sport Bild. Volgens het Duitse medium kost de linksbenige verdediger ongeveer vijf miljoen euro. 

De 27-jarige Viergever heeft in Amsterdam nog een contract voor één seizoen. Leverkusen, dat een matig seizoen achter de rug heeft, is naarstig op zoek naar een nieuwe leider voor in de achterhoede. Directeur Rudi Völler speurt al jaren naar een goede opvolger voor Sami Hyypiä, die zes jaar geleden afscheid nam. 

Leverkusen heeft naast Viergever nog een ervaren 'Abwehr-Chef' op het oog, weet Sport Bild: Diego Reyes. De Mexicaan is speler van FC Porto. Hij werd in het verleden meerdere malen in verband gebracht met PSV. 

Ajax verkocht maandag rechtsback Kenny Tete aan Olympique Lyon. Jaïro Riedewald mag ook vertrekken. Hij lijkt onderweg naar het Crystal Palace van Frank de Boer. Routinier Heiko Westermann maakte de overstap naar Austria Wien en Mitchell Dijks is op zoek naar een nieuwe club. Uitblinker Davinson Sánchez staat in de belangstelling van diverse grote clubs uit Europa.