Broer Nouri: De doktoren zijn vrij zeker van hun zaak dat het niet goed komt

Broer Nouri: "De doktoren zijn vrij zeker van hun zaak dat het niet goed komt"

13-07-2017 17:10
112

De familie van Abdelhak Nouri hoorde woensdag al dat de Ajax-middenvelder er slecht aan toe is. Zijn oudste broer Abderrahim vertelt dat in gesprek met het Algemeen Dagblad. Donderdag maakte Ajax bekend dat Nouri (20) ernstige, blijvende hersenschade heeft. 

"De doktoren zagen het op de scan en ook toen ze hem probeerden wakker te maken ging het niet goed. Dat was ontzettend zwaar", vertelt Abderrahim. "De doktoren zijn vrij zeker van hun zaak dat het niet goed komt."

"Als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen, zelfs waarschijnlijk niet eens iemand herkennen. Niet meer functioneren gewoon. Maar wij geven het niet op, wij geloven dat god bepaalt."

In het ouderlijk huis van Nouri in de Amsterdamse wijk Geuzenveld zijn familie, vrienden en buurtbewoners donderdag massaal aanwezig om de familie van Nouri te steunen. Ook Ajax-collega's Donny van de Beek en Hakim Ziyech kwamen langs. 

"Dat leert dit ons ook, dat het door god wordt bepaald. Het geloof leert ons ook te accepteren en we bidden voor zijn herstel. Daar houden wij ons nu aan vast. We geloven sowieso dat dit leven tijdelijk is en dat het eeuwige hierna komt maar ja, iedereen had hem eerst nog doelpunten willen zien maken", aldus Abderrahim. 

Lees ook: Massaal medeleven met Nouri en betrokkenen op gitzwarte dag in de voetballerij