Barça presenteert aanwinsten en belooft meer vuurwerk: 'Nog twee of drie'

Barça presenteert aanwinsten en belooft meer vuurwerk: 'Nog twee of drie'

14-07-2017 18:45
5

FC Barcelona heeft vrijdag aanwinsten Nelson Semedo en Gerard Deulofeu gepresenteerd. De rechtsback komt voor dertig miljoen euro over van Benfica. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen. Deulofeu kost twaalf miljoen.

Dat heeft voorzitter Josep Maria Bartomeu bevestigd tijdens de presentatie. Daarmee zijn de Catalanen nog niet klaar op de transfermarkt. "Iedereen vraagt: wie komt er? We werken eraan. Twee of drie spelers zullen nog komen. De transferperiode duurt nog lang. We hebben tot eind augustus, geduld", aldus Bartomeu.

De preses wijst vooral op de zaken die Barça al deed. Zo werden de contracten van Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez verlengd. "Nu is Iniesta aan de beurt. En dan zijn er nog de spelers die doorstromen uit het B-team. Valverde kijkt graag naar de opleiding, dat waarderen wij."

Barça werd veelvuldig gelinkt aan Marco Verratti en Hector Bellerin. De komst van laatstgenoemde lijkt uitgesloten nu Semedo is gecontracteerd. De Catalanen lichtten eerder al de terugkoopoptie in het contract van Deulofeu.