'Ik voel meer bij Davinson, omdat ik betrokken was bij zijn transfer naar Ajax'

'Ik voel meer bij Davinson, omdat ik betrokken was bij zijn transfer naar Ajax'

Gepubliceerd: zondag 16 juli 2017 om 11:48zo 16-07-2017 om 11:48

Davinson Sánchez is een betere, meer complete verdediger dan FC Barcelona-aankoop Yerry Mina. Dat zegt Reinaldo Rueda, trainer van Atletico Nacional.

Sánchez (21) heeft een indrukwekkend debuutseizoen achter de rug bij Ajax, dat hem vorig jaar overnam van Atletico Nacional. Hij is niet de enige talentvolle verdediger uit Colombia. Mina (22) is op weg naar FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht staat op het punt hem definitief over te nemen van het Braziliaanse Palmeiras.

Met Sánchez en Mina zit men op verdedigend gebied gebakken in Colombia, maar Rueda vindt de een beter dan de andere. "Hoewel hij jonger is dan Yerry Mina, is Davinson Sánchez een stap verder. Hij is geweldig, buitengewoon. Het is ontzettend knap wat hij op internationaal niveau laat zien", aldus de succescoach van Atletico Nacional tegen Fichajes.

Rueda erkent dat hij niet helemaal onbevooroordeeld is. "Ik voel emotioneel natuurlijk ook meer voor Davinson Sánchez, omdat ik betrokken was bij zijn transfer naar Ajax. Ik ken zijn karakter, zijn vastberadenheid en zijn technische kwaliteiten. Daarmee kan hij het ver schoppen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws