Van den Brom: Vorig seizoen heeft Ajax zestien jeugdspelers van AZ benaderd

Van den Brom: "Vorig seizoen heeft Ajax zestien jeugdspelers van AZ benaderd"

19-07-2017 08:35
101

De AZ-opleiding staat hoog aangeschreven en dus zijn de talenten van de Alkmaarse club gewild. Deze zomer vertrokken Robin Schouten en Teun Bijleveld naar de jeugdopleiding van Ajax.

"Zij hadden een aflopend contract en konden transfervrij vertrekken", zegt trainer John van den Brom in Voetbal International. "Onze prioriteit lag bij het langer vastleggen van onze grootste talenten Calvin Stengs, Owen Wijndal en Myron Boadu. Dat is gelukt. Er wordt voortdurend aan talenten van AZ getrokken, maar de meesten willen gewoon hier blijven. Vorig seizoen heeft Ajax zestien jeugdspelers van AZ benaderd. Slechts eentje heeft de overstap gemaakt. Dat zegt genoeg over onze opleiding."

Van den Brom neemt het Ajax niet kwalijk dat het op zoveel AZ'ers aast. "Dat is inherent aan de voetballerij. Wij halen zelf óók talenten weg bij andere clubs. En Ajax raakt jeugdspelers kwijt aan buitenlandse clubs. Daar ontkom je niet aan en daar moeten we niet moeilijk over doen."

"In Nederland moeten de clubs het steeds meer hebben van jong talent. Omdat we in het segment van rijpe spelers allang niet meer opgewassen zijn tegen het buitenland. Dus zie je steeds meer talenten van club wisselen. Waarbij we bij AZ nu dus het voordeel hebben dat onze opleiding kan wedijveren met de topclubs in Nederland. Talenten zitten hier goed en dat weten ze", aldus Van den Brom.