Tete loopt tegen probleempje aan: Iedereen praat alleen maar Frans

Tete loopt tegen probleempje aan: "Iedereen praat alleen maar Frans"

19-07-2017 10:02
40

Kenny Tete speelde dinsdag een oefenwedstrijd met Olympique Lyon tegen zijn oude club Ajax (2-0). De verdediger wil zo snel mogelijk Frans gaan leren, want de communicatie met zijn nieuwe collega's verloopt nogal moeizaam.

"Het is een beetje moeilijk, want ik kan geen Frans. En iedereen praat alleen maar Frans", zegt Tete in gesprek met Ajax TV. "Ik ga mijn best doen om het te leren. Ik slaap nu nog in een hotel en binnenkort krijgt ik een huis. Dan kan ik lekker rustig alles op een rijtje gaan zetten. De taal is op dit moment niet handig, dus ik moet zo snel mogelijk Frans leren."

Tete is wel goed ontvangen bij zijn nieuwe club. "Ik voel me erg geliefd. Dat is het belangrijkste en dat is wat ik nodig had: een nieuwe club, een nieuwe uitdaging. Ik moest aan mezelf denken en dat heb ik gedaan. Ik hoop dat er mooie momenten gaan komen." Het is nog wel wennen aan de nieuwe speelstijl. "Ik ben pas een week bezig en speel pas net mee. Het is even wennen aan mijn teamgenoten, maar dat is logisch. Het is een traject."