Van den Brom laat vier AZ'ers vertrekken: 'Lastig om ze te motiveren'

Van den Brom laat vier AZ'ers vertrekken: 'Lastig om ze te motiveren'

19-07-2017 22:58
25

Trainer John van den Brom is naar vier spelers toe heel duidelijk geweest. Ben Rienstra, Illias Bel Hassani, Muamer Tankovic en Jop van der Linden mogen vertrekken bij AZ. De vier spelers zijn dan ook niet mee op trainingskamp naar Griekenland.

"Daar hebben we gister (dinsdag, red.) mee gesproken", aldus de trainer van de Alkmaarders in gesprek met FOX Sports. "We hebben een grote groep. Het heeft geen zin om zoveel mensen naar Griekenland mee te nemen. We hebben aan de jongens uitgelegd dat hun perspectief in de toekomst minder is."

Zij mogen uitkijken naar een andere club. "Die jongens kunnen dan kijken of ze misschien iets anders kunnen vinden", zegt Van den Brom. "Uiteindelijk moet je werken met een groep die trainbaar is, wat aantallen betreft. Als je dan geen perspectief hebt, wordt het lastig om ze te motiveren. Daar was verder geen aanleiding voor, want ze hebben een goede voorbereiding gedraaid. Maar er zijn jongens die zich ook ontwikkelen."

Van den Brom gaat niet specifiek in op Rienstra, die aan werd gemerkt als 'stoorzender'. De middenvelder zou zich door zijn reserverol van vorig seizoen niet meer kunnen motiveren.