FC Utrecht loopt na rust weg bij Valletta en bereikt derde voorronde

FC Utrecht loopt na rust weg bij Valletta en bereikt derde voorronde

20-07-2017 21:20
57

FC Utrecht heeft dankzij een 3-1 zege op Valletta FC de derde voorronde van de Europa League bereikt. Na de 0-0 van vorige week in Malta was de ploeg van trainer Erik ten Hag in Waalwijk wél te sterk voor de voetbaldwerg.

Na het teleurstellende resultaat van vorige week was Ten Hag vooraf op zijn hoede voor Valletta. Niet in de laatste plaats omdat FC Utrecht zich enkele jaren geleden lelijk verkeek op het Luxemburgse FC Differdange en dat scenario nu koste wat het kost voorkomen moest worden. Dankzij rechtsback Sean Klaiber zat de ploeg al snel op rozen. De verdediger volleerde na achttien minuten prachtig raak van buiten de zestien: 1-0.

Hoewel FC Utrecht de bovenliggende ploeg bleef in het Mandemakers Stadion, en het via Gyrano Kerk en Simon Makienok kansen op meer kreeg, lang bij die ene treffer. In de tweede helft beet Valletta meer van zich af en moest doelman Daniel Jensen enkele malen ingrijpen na Maltese speldenprikjes. Makienok dacht aan de andere kant een strafschop te verdienen, nadat hij opzichtig neer werd gelegd, maar scheidsrechter Ian McNabb wilde daar niet aan.

Gerechtigheid kwam er alsnog, toen Willem Janssen aan alle onzekerheid een einde maken door de 2-0 tegen de touwen te koppen en de volgende ronde veilig te stellen. Zakaria Labyad maakte er met een prachtig geplaatst schot nog 3-0 van, alvorens Santiago Malano nog wat terugdeed namens Valletta: 3-1.

FC Utrecht wacht nu een tweeluik met Lech Poznan. De Polen herstelden zich tegen FK Haugesund. Na de 3-2 nederlaag van vorige week werd het nu 2-0 voor Lech Poznan.