Lichte spanning bij Willems door transfer: Ik zal weer naar school moeten

Lichte spanning bij Willems door transfer: "Ik zal weer naar school moeten"

21-07-2017 13:25
18

Jetro Willems heeft zijn vader en Georginio Wijnaldum ingeschakeld voordat hij PSV verliet voor Eintracht Frankfurt. Dat zegt de linksback in een afscheidsinterview met PSV TV.

"Dit is een keuze op gevoel", begint Willems. "Mijn vader vond het een betere stap dan andere clubs. Daar vertrouw ik op. Ik heb ook met Gini (Wijnaldum, red.) gesproken en die zei hetzelfde. Uiteindelijk is de keuze op Frankfurt gevallen, omdat het als jonge speler in het buitenland belangrijk is om veel te spelen in een sterke competitie."

De international neemt een voorbeeld aan Wijnaldum, die ook koos voor de weg der geleidelijkheid. "Hij heeft zelf de stap naar Newcastle gemaakt. Wie had dat gedacht? Uiteindelijk is hij nu bij Liverpool een belangrijke speler. Je ziet vaak dat het misgaat als een jonge speler direct naar een topclub gaat. Dat is mijn gevoel."

Willems heeft zin in zijn nieuwe avontuur, al levert het ook spanningen op. "Ik sta hier wel rustig, maar het is een beetje spannend. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe cultuur...", zegt hij. Communiceren met zijn ploeggenoten zal in zijn eerste weken lastig worden. Lachend: "Ik heb Duits laten vallen in m'n schooljaren. Dus ik zal weer naar school moeten, hè."