Ruiter geeft visitekaartje af in Engeland: Dat is wat we zoeken in een doelman

Ruiter geeft visitekaartje af in Engeland: "Dat is wat we zoeken in een doelman"

22-07-2017 22:58
21

Robbin Ruiter heeft zaterdag zijn visitekaartje afgegeven in de oefenwedstrijd van Sunderland tegen Bradford City. De Premier League-degradant won met 3-2 en de Nederlandse doelman blonk uit.

Ruiter, die deze week op proef is bij Sunderland, kreeg van het lokale Roker Report een 8 voor zijn optreden. Manager Simon Grayson is onder de indruk. "Ik beoordeel hem liever tijdens trainingen dan tijdens wedstrijden waarin hij veel reddingen moet verrichten, want dat betekent dat we niet goed verdedigden", lacht Grayson tegenover The Chronicle.

"Maar wat betreft zijn optreden ben ik erg positief. Hij was goed met zijn voeten, kalm in balbezit en maakte reddingen wanneer het moest. Dat is wat je zoekt in een doelman. Bovendien heeft hij ervaring en daarom krijgt hij hier een kans."

Sunderland, dat op zoek is naar een nieuwe doelman na het vertrek van Jordan Pickford en Vito Mannone, wil Ruiter waarschijnlijk woensdag in het oefenduel met Scunthorpe nog een keer aan het werk zien. Grayson: "We gaan met elkaar bespreken of we hem gaan aantrekken. Hij heeft zichzelf in elk geval een goede dienst bewezen vandaag."