Pique maakt op Instagram einde aan Neymar-onzekerheid: 'Se queda'

Pique maakt op Instagram einde aan Neymar-onzekerheid: 'Se queda'

23-07-2017 23:04
33

Als we Gerard Pique mogen geloven vertrekt Neymar niet naar Paris Saint-Germain, maar blijft hij bij FC Barcelona. Op Instagram plaatste de Spaanse verdediger een post met daarin de bijtekst 'Se queda'. Vertaald: hij blijft.

De Franse topclub gooide alles in de strijd om de Braziliaanse superster naar Frankrijk te halen en niets leek een transfer nog in de weg te staan. Zelfs de vastgestelde afkoopsom van 222 miljoen euro kon door PSG op tafel worden gelegd, exclusief eventuele tekengelden en (netto) salarissen. Vooralsnog lijkt Neymar zijn periode bij Barcelona te verlengen.

Barcelona voelde zich genoodzaakt om grof geschut in te zetten en hoopte dat Lionel Messi, Luis Suárez en Pique Neymar konden overtuigen om niet naar Frankrijk te verhuizen, maar gewoon in Spanje te blijven. Ondanks dat er bericht werd dat Neymar zijn zinnen had gezet op een Franse transfer, lijkt er nu dus een streep door de overgang te kunnen.

Een overgang van Neymar naar PSG zou de voetbalwereld volledig op zijn kop zetten. Niet alleen zou het transferrecord van 120 miljoen euro (op naam van Paul Pogba) compleet vermorzeld worden, maar het zou er ook voor zorgen dat de transferbedragen in het algemeen in de toekomst flink omhoog zouden schieten.