'Real Madrid akkoord met AS Monaco: transfer van 180 miljoen euro'

'Real Madrid akkoord met AS Monaco: transfer van 180 miljoen euro'

25-07-2017 12:30
131

Real Madrid heeft een principeakkoord bereikt met AS Monaco over een transfer van Kylian Mbappe. Dat meldt het Spaanse Marca dinsdagmiddag.

Marca schrijft dat beide clubs akkoord zijn met een transfersom van maar liefst 180 miljoen euro. Er wordt hoe dan ook 160 miljoen euro betaald, maar dat bedrag kan oplopen tot 180 miljoen euro. Daarmee worden werkelijk álle transferrecords in de voetballerij verpulverd. Wanneer de transfer wordt afgerond, is Mbappe verreweg de duurste voetballer ooit. Op het moment is dat Paul Pogba, die vorige zomer voor ruim 100 miljoen euro werd gekocht door Manchester United.

Mbappe, pas achttien jaar oud, wordt gezien als een van de grootste talenten ter wereld. De jonge spits gooide afgelopen seizoen hoge ogen met Monaco in de Champions League. Al maanden werd de Fransman gelinkt aan de gehele Europese top, waarbij Real Madrid altijd als topfavoriet in de transferstrijd werd gezien. Die favorietenrol heeft de Koninklijke nu dus waargemaakt.

Real Madrid moet de laatste plooien nog gladstrijken eer de transfer kan worden beklonken. Mbappe gaat in Madrid een contract voor zes jaar tekenen, waarmee hij zo'n 7 miljoen euro per jaar gaat verdienen. De verwachting is dan de komende dagen de transfer officieel bekend wordt gemaakt door de clubs. 

Ontvang push-meldingen via Facebook Messenger bij groot transfernieuws! Meld je hier aan!