Het was een droom om zo'n groot stadion als De Kuip te zien

"Het was een droom om zo'n groot stadion als De Kuip te zien"

25-07-2017 21:55
16

Jonathan De Guzman gaat bij Eintracht Frankfurt voor sportief herstel, nadat hij bij SSC Napoli niet meer aan bod kwam. De ex-Feyenoorder wil zijn Italiaanse periode achter zich laten en in Duitsland een leidersrol vervullen.

"Ik wil mijn ervaring overbrengen op het team en de jonge spelers helpen", zegt de Nederlander in gesprek met het Duitse Kicker. Bij Napoli kwam De Guzman onder trainer Rafael Benitez regelmatig aan spelen toe, na de komst van zijn opvolger Maurizio Sarri was dat anders. Daar baalde De Guzman stevig van. "Het was erg moeilijk voor me. Toen de nieuwe trainer kwam, was ik aangedaan. Het was een lastige tijd voor me."

De in Canada geboren middenvelder begon zijn carrière in 2005 bij Feyenoord. Nadat hij vijf seizoenen onder contract stond in Rotterdam-Zuid, verkaste hij naar Real Mallorca. De Guzman kijkt met goede gevoelens terug op zijn periode bij Feyenoord. "Het was een droom om zo'n groot stadion als De Kuip te zien en die atmosfeer te ervaren. In Canada behoort voetbal niet tot de grootste sporten."