Van Bronckhorst wijst grootste Feyenoord-verrassing aan: Met z'n allen gehoopt

Van Bronckhorst wijst grootste Feyenoord-verrassing aan: "Met z'n allen gehoopt"

26-07-2017 13:27
61

Nicolai Jörgensen heeft Giovanni van Bronckhorst verrast in zijn debuutseizoen bij Feyenoord. De Deen had met 21 goals en 11 assists een groot aandeel in de eerste landstitel sinds 1999.

Feyenoord nam Jörgensen een jaar geleden over van FC Kopenhagen en dat bleek een schot in de roos. De winnaar van de VP Award 2017 werd werd topscorer en kampioen. "Ik denk dat we met z'n allen gehoopt hadden dat Nicolai de spits was die we op dat moment nodig hadden", aldus Van Bronckhorst tegen Life After Football.

De Feyenoord-trainer werd niet teleurgesteld. "We wisten dat hij goed kon voetballen, veel talent had en een goede voetballer was. Wat hij het team heeft gegeven qua goals, assists en de manier van spelen... Hoe het team om hem heen kon functioneren... Ja, hij heeft me wel positief verrast."

Met Jörgensen begint Feyenoord over anderhalve maand aan het Chmpions League-avontuur. "Het is een uitdaging voor Nederlandse clubs in een competitie waarin heel veel sterke teams zitten. Het is een heel mooie uitdaging voor de spelers, voor mij en het team."