Hoe PSG het salaris van Neymar en deel transfersom kan ophoesten: zes transfers

Hoe PSG het salaris van Neymar en deel transfersom kan ophoesten: zes transfers

26-07-2017 16:05
23

Paris Saint-Germain heeft de financiële mogelijkheden om Neymar voor 222 miljoen euro met een jaarsalaris van 30 miljoen euro te halen. Maar om binnen de regels van Financial Fair Play te vallen moet de Franse club ook financiële ruimte maken om de komst van de Braziliaan te realiseren. Hoe kan PSG dat doen?

Het is zaak voor de Parijzenaren om deze zomer een flink aantal overbodige spelers te verkopen. Niet alleen om een deel van de transfersom die het voor Neymar moet betalen te dekken, maar ook om ruimte te maken voor het torenhoge salaris van de Braziliaan. De selectie van PSG is groot, te groot, en dus kan de club met het verkopen van grootverdieners die niet meer nodig zijn de rode loper voor Neymar uitrollen.

Het Spaanse AS berekende hoe PSG met het van de hand doen van zes spelers een groot deel van de Neymar-kosten kan dekken. Het gaat om Angel Di Maria, Lucas Moura, Hatem Ben Arfa, Gregory Krychowiak, Jesé Rodriguez en Serge Aurier.

Angel Di Maria - 9,6 miljoen euro - 30,5 miljoen euro
Di Maria wordt bij een komst van Neymar het eerste slachtoffer bij PSG en wordt nu al in verband gebracht met een transfer. Zijn jaarsalaris is 9,6 miljoen euro, bijna eenderde van wat Neymar gaat verdienen. De geschatte transfersom is 30,5 miljoen euro.

Lucas Moura - 5,5 miljoen euro - 47,3 miljoen euro
Lucas zou het grootste offer zijn wat PSG voor Neymar moet brengen. De 24-jarige Braziliaan was afgelopen seizoen goed voor twaalf goals in 37 Ligue 1-wedstrijden en behoort vaak tot de vaste PSG-kern. Door het schrappen van zijn jaarsalaris van 5,5 miljoen euro en de geschatte transfersom van 47,3 miljoen euro kan PSG echter een grote stap richting Neymar zetten.

Hatem Ben Arfa - 5 miljoen euro - 3 miljoen euro
Ben Arfa staat voor vijf miljoen euro op de loonlijst en vertegenwoordigt een geschatte waarde van tien miljoen euro, al is het na een kleurloos seizoen in Parijs onwaarschijnlijk dat de club dat voor de dertigjarige middenvelder kan vragen. De prijs waarvoor Ben Arfa zal vertrekken wordt geschat op drie miljoen euro.

Grzegorz Krychowiak - 5 miljoen euro - 13,8 miljoen euro
Met slechts elf wedstrijden in zijn eerste seizoen mag gesteld worden dat de komst van Krychowiak voor dertig miljoen euro een mislukking is geweest. Ook de Pool verdient vijf miljoen euro per jaar en de verwachting is dat hij voor 13,8 miljoen euro mag vertrekken.

Jesé Rodriguez - 3 miljoen euro - 8 miljoen euro
Jesé vertrok vorig seizoen al na een halfjaar op huurbasis naar Las Palmas. De oud-speler van Real Madrid viel door de mand in Parijs en mag naar een nieuwe club uitkijken. Zijn jaarsalaris: 3 miljoen. Geschatte transfersom: 8 miljoen euro.

Serge Aurier - 3 miljoen euro - 11,6 miljoen euro
Door de komst van Dani Alves en de aanwezigheid van Thomas Meunier staat Aurier op de transferlijst bij PSG en grote clubs als Manchester United zijn geïnteresseerd in de back. Echt sterk staat PSG niet in de onderhandelingen, omdat iedereen weet dat Aurier overbodig is geworden. Zijn jaarsalaris van drie miljoen euro kan bij een transfer geschrapt worden, maar de volle buit gaat PSG niet voor hem vangen: er wordt een transfer van 11,6 miljoen euro verwacht.

Mocht PSG deze spelers kunnen verkopen voor de geschatte transfersommen, dan ontvangt het ruim 114 miljoen euro aan transferinkomsten. Nog lang niet genoeg om de 222 miljoen euro die nodig is om Neymar te kopen te dekken, maar wel een flinke stap in de goede richting. Wat betreft het salaris kan PSG met de verkoop van deze zes spelers het volledige jaarsalaris van Neymar dekken. PSG zou dan 31,1 miljoen euro aan salariskosten verliezen, die aan de Braziliaan besteed kunnen worden.

Door alle bonussen en tekengelden zullen de kosten die PSG in totaal kwijt is aan Neymar echter nog wel veel hoger gaan uitvallen dan die 222 miljoen euro plus 30 miljoen euro jaarsalaris. PSG moet er wat voor over hebben om een van de beste voetballers van de wereld naar Parijs te halen.

*Alle geschatte transfersommen zijn afkomstig van het CIES.