Keizer: 'We staan totaal ongeorganiseerd. Hoe kan dat? Vijf minuten voor tijd'

Keizer: 'We staan totaal ongeorganiseerd. Hoe kan dat? Vijf minuten voor tijd'

26-07-2017 23:18
15

Marcel Keizer vond Ajax in de eerste helft matig voetballen tegen OGC Nice. De Amsterdammers herpakten zich in de tweede helft en speelden uiteindelijk met 1-1 gelijk in Frankrijk.

"Ik denk dat wij de eerste helft beter konden. We probeerden heel geforceerd de middenvelders te vinden, terwijl zij totaal geen druk gaven", zegt Keizer tegen Ziggo Sport. De ploeg van de Ajax-trainer had 'meer geduld' moeten hebben. "Dat deden we in de tweede helft beter, al kon het toen ook misschien beter."

Donny van de Beek scoorde namens Ajax de gelijkmaker, vlak na de rust. De recordkampioen van Nederland ging vervolgens op zoek naar de overwinning, maar ook Nice kwam nog bijzonder dicht bij een doelpunt. "De laatste vijf minuten waren gewoon niet goed. We staan totaal ongeorganiseerd. Hoe kan dat? Vijf minuten voor tijd."

"Zij kregen nog een gigantisch grote kans. Dat doen we onszelf aan", aldus Keizer, die positief eindigt. De trainer is te spreken over de mentale toestand van zijn ploeg, na de trieste gebeurtenissen rond Abdelhak Nouri. "We moeten de jongens sowieso een compliment geven hoe ze hun gedachtes verzetten."