Cocu wisselt van aanvoerder bij PSV: Je zou toch iets beter moeten luisteren

Cocu wisselt van aanvoerder bij PSV: "Je zou toch iets beter moeten luisteren"

27-07-2017 18:46
48

Phillip Cocu heeft met Luuk de Jong en Marco van Ginkel gesproken, voordat hij van aanvoerder wisselde bij PSV. Dat stelt de PSV-trainer in gesprek met FOX Sports.

De Jong was in de voorbereiding de captain van PSV, maar in de eerste Europa League-ontmoeting met NK Osijek draagt Van Ginkel de band. Anderhalve week geleden liet Cocu nog weten De Jong de band niet te gaan ontnemen na een slecht seizoen.

"Nee, dat heb ik niet zo gezegd", reageert Cocu tegenover FOX. "Je zou toch iets beter moeten luisteren, want ik heb het bewust op een andere manier omschreven. Ik heb met Luuk een gesprek gehad tijdens het trainingskamp en Marco is later aangesloten. Met hem heb ik ook een gesprek gehad. Uiteindelijk hebben we besloten Marco aanvoerder te maken. Luuk is nu tweede aanvoerder en Jeroen Zoet de nummer drie."

Cocu wil niet te zwaar tillen aan de wisseling van de wacht bij PSV. "Ik heb twee keer goed gesproken met Luuk. Maar het aanvoerderschap is niet het belangrijkste. Hij kan zich nu focussen op het nieuwe seizoen en zal binnen het team zijn verantwoordelijkheden houden. Alleen naar buiten toe zal het iets anders zijn."