PSV begint nieuw seizoen met gênante thuisnederlaag in Europa League

PSV begint nieuw seizoen met gênante thuisnederlaag in Europa League

27-07-2017 20:50
221

PSV is dramatisch begonnen aan het nieuwe seizoen. In de derde voorronde van de Europa League was het bescheiden NK Osijek met 0-1 te sterk.

PSV heeft dit seizoen wat goed te maken met de eigen supporters, maar van die intenties kwam op het veld helemaal niets terecht. De ploeg van trainer Phillip Cocu speelde in een te laag tempo om het Osijek, de nummer vier van Kroatië, lastig te maken. Bovendien ontbeerde PSV creativiteit. In de eerste helft kwam de nieuwe aanvoerder Marco van Ginkel nog het dichtste bij, maar zijn afstandsschot zeilde over.

In de eerste fase na rust ging het van kwaad tot erger. PSV speelde niets klaar en mocht van geluk spreken dat een te korte terugspeelbal van Daniel Schwaab niet werd afgestraft door de Kroaten. Enkele minuten later was het alsnog raak. Joshua Brenet veroorzaakte een strafschop en Osijek-speler Borna Barisic benutte het buitenkansje: 0-1.

Cocu greep vervolgens in door Gaston Pereiro en topaankoop Hirving Lozano binnen de lijnen te brengen. Dat bracht nieuw elan in de Eindhovense ploeg, mede doordat Osijek naar achteren begon te lopen. De beste mogelijkheid was uiteindelijk voor Steven Bergwijn. De talentvolle aanvaller pegelde de bal op de paal. Door het gênante verlies moet PSV alle zeilen bijzetten om de play-offs van de Europa League te bereiken.