Van Hooijdonk: 'Dan weet ik zondag bij Studio Voetbal waar ik over praat'

Van Hooijdonk: 'Dan weet ik zondag bij Studio Voetbal waar ik over praat'

28-07-2017 16:17
34

Pierre van Hooijdonk heeft 'niet direct' de ambitie om aan de slag te gaan als trainer. De oud-spits heeft ervaring als assistent van Turkije, Oranje O21 en Jong Feyenoord.

Op de vraag van BN DeStem of hij ambities heeft om als trainer aan de slag te gaan, antwoordt Van Hooijdonk. "Niet direct. Als een bevriende trainer mij nog eens mee vraagt als assistent naar een mooie club, misschien wel. Maar voorlopig heb ik het prima naar mijn zin met wat ik nu doe."

Van Hooijdonk vult zijn dagen met tv-werk voor de NOS en Ziggo Sport. Het is een luxe leven, erkent hij. Maar het vergt ook discipline. "Ik wil alle wedstrijden wel zien, zodat ik op zondagavond bij Studio Voetbal weet waar ik over praat. Nee, het valt bij de vrouwen thuis niet altijd even goed dat ik elke avond voetbal kijk. Gelukkig hebben we meer dan één tv."

Terwijl hij voetbal kijkt, deelt Van Hooijdonk regelmatig zijn mening op Twitter. "Twitter ja, dat vind ik wel leuk. Dat hoort er ook bij als analist, vind ik. Daarom ben ik ook voor dit werk gevraagd. Omdat ik niet bang ben om mijn mening te geven en altijd duidelijk durf te zeggen wat ik ergens van vind. Op die manier kun je discussie uitlokken, dat is goed."