'Feyenoord en Van Persie bereiken overeenstemming over eenjarig contract'

'Feyenoord en Van Persie bereiken overeenstemming over eenjarig contract'

28-07-2017 23:55
468

De kans dat Robin van Persie terugkeert naar Feyenoord is in de afgelopen uren ineens toegenomen, melden bronnen aan Voetbal International. Het weekblad weet dat er mogelijk al een akkoord is bereikt over een contract van een jaar, met een optie op nog een jaar.

Er liggen echter nog wel wat obstakels op de weg, want de transfer kan alleen doorgang vinden als Van Persie overeenstemming bereikt met Fenerbahçe over de ontbinding van zijn contract. Pas dan kan Feyenoord hem binnenhalen. Bovendien moet de topscorer van het Nederlands elftal een flink deel van zijn salaris inleveren. Naar verluidt verdient de spits rond de vijf miljoen euro netto in Turkije. Dat bedrag kan Feyenoord bij lange na niet ophoesten.

Toch verwacht Feyenoord dat het Van Persie terug kan halen naar De Kuip, al weet de club dat het niet alles in eigen hand heeft maar dat het deels afhankelijk is van Fenerbahçe. In Rotterdam heeft men er nooit een geheim van gemaakt dat Van Persie graag terug mag keren naar Feyenoord. Hij wordt gezien als de opvolger van Dirk Kuyt, die het afgelopen seizoen stopte.