Van Bronckhorst over Van Persie: Daar wordt hij niet warm of koud van

Van Bronckhorst over Van Persie: "Daar wordt hij niet warm of koud van"

29-07-2017 14:46
6

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst durft nog niet te stellen of Robin van Persie deze zomer terugkeert bij de club. Vrijdagavond werd door Voetbal International gemeld dat er al een akkoord ligt tussen club en speler.

Uit de woorden van Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports lijkt het zover nog niet. "Robin moet zelf willen, Fenerbahçe moet daarin meegaan. Het is niet zo makkelijk als veel mensen denken, maar hij zou voor ons natuurlijk een welkome aanwinst zijn", zegt Van Bronckhorst.

De vergelijking met de leidersrol die Dirk Kuyt heeft gespeeld en die Van Persie moet gaan spelen gaat volgens de Feyenoord-trainer niet op. "Het zijn andere types, het is moeilijk om ze te vergelijken. We hebben allemaal kunnen zien hoe belangrijk Dirk twee jaar voor dit team is geweest. Hij heeft het uitstekend gedaan en is gestopt op het juiste moment, maar Dirk is voor ons wel weggevallen. Daar moeten we mee omgaan."

Bezwijken onder de druk bij een Feyenoord-terugkeer zal Van Persie niet, denkt Gio. "Robin is wel iemand die altijd hoge verwachtingen met zich meebrengt, waar hij ook speelt. Daar wordt hij niet warm of koud van. Uiteindelijk moeten we afwachten hoe het gaat verlopen."