'Barcelona stapt naar de rechter als miljoenendeal Neymar afgerond wordt'

'Barcelona stapt naar de rechter als miljoenendeal Neymar afgerond wordt'

29-07-2017 19:18
56

Als Paris Saint-Germain daadwerkelijk 222 miljoen euro op tafel legt voor Neymar, stapt FC Barcelona naar de rechter. De Spaanse club gelooft niet dat PSG zoveel geld heeft.

Dat meldt ESPN. Barcelona wil liever niet meewerken aan een transfer van Neymar, maar in het contract van de Braziliaan staat dat hij voor 222 miljoen euro weggekocht kan worden. Die clausule wil PSG activeren, maar dat zorgt wel voor gefronste wenkbrauwen bij Barcelona.

Wedden

Meer odds

Mocht Neymar naar Frankrijk verkassen, dan stapt de Spaanse directie naar de UEFA om te laten onderzoeken waar het geld vandaan komt. De Catalanen willen PSG zelfs uit laten sluiten van Europees voetbal, omdat de transfer mogelijk in strijd is met de regels rond Financial Fair Play.

Volgens de berichtgeving is Neymar al akkoord met PSG over een contract ter waarde van dertig miljoen euro netto per jaar, naast tekengeld en premies. PSG moet er nu nog met Barcelona uit zien te komen. De Spanjaarden willen echter doen wat het kan om een transfer te voorkomen.