PSG wekt argwaan: We hebben deze aanklacht al langer op de agenda staan

PSG wekt argwaan: "We hebben deze aanklacht al langer op de agenda staan"

30-07-2017 10:14
27

De LFP dreigt met juridische stappen tegen Paris Saint-Germain als de miljoenentransfer van Neymar naar Frankrijk doorgang vindt. De Spaanse competitieorganisator houdt de Franse topclub al maanden in de gaten en vermoedt dat de club de regels van Financial Fair Play overtreedt.

Bij voorzitter Javier Tebas ging er direct een belletje rinkelen toen bekend werd dat PSG de vastgestelde afkoopsom van 222 miljoen euro wilde betalen. "We gaan dan een klacht indienen over PSG, omdat ze de regels van Financial Fair Play overtreden", zegt Tebas tegen El Mundo Deportivo. "We sluiten een rechtsgang in Frankrijk en Spanje niet uit. Het gaat niet alleen om Neymar, we hebben deze aanklacht al langer op de agenda staan."

Wedden

Meer odds

Tebas verklaart ook waarom de LFP niet eerder naar de UEFA is gestapt. "Omdat we onze klachten eerst kwijt wilden bij de mensen van de UEFA. Dat heb ik ook bij voorzitter Aleksandr Ceferin aangegeven. Het gaat niet om Barcelona, maar om het hele Spaanse voetbal. Nu gaat het om Barcelona, maar morgen gaat het wellicht om Real Madrid, Atlético Madrid of een andere club."