'Een spits, een keeper en het liefst ook nog iemand voor het middenveld'

'Een spits, een keeper en het liefst ook nog iemand voor het middenveld'

30-07-2017 13:18
27

Fons Groenendijk houdt zowel sportief als zakelijk een goed gevoel over aan het trainingskamp van ADO Den Haag in China. De ADO-trainer heeft het idee dat de band met grootaandeelhouder United Vansen een stuk sterker is geworden.

"Het is belangrijk dat we hier geweest zijn", zegt Groenendijk tegen Omroep West. "Het is positief dat we naar China zijn gegaan, dat we het hier allemaal zelf hebben gezien en dat we mensen hebben ontmoet. Je hebt een Chinese eigenaar en dan moet je die mensen er ook bij betrekken. Dat hebben we gedaan."

ADO besloot het trainingskamp met het winnen van de China Trophy door een zege op Beijing Enterprises. "Als er dan een prijs op staat, moet je hem maar pakken ook", lacht Groenendijk. Hij is blij met zijn ploeg. "Dan zie je toch wel weer wat ontstaan. Een hechte groep. En dat is een pluspunt. We hebben de trip afgesloten met een overwinning. Dat wil je altijd."

Zondag vliegt ADO terug naar Nederland. Daar is ook weer werk aan de winkel. Groenendijk hoopt op versterkingen. "Ik heb steeds gezegd dat we nog ergens mee bezig zijn. Er moet een spits bij, een keeper en het liefst ook nog iemand voor het middenveld, waar we niet al te breed bezet zijn. Het is kortdag, maar ik verwacht dat er nog wel wat gaat gebeuren."