'Ajax verrast en werkt aan spoedig akkoord met transfervrije Lamprou'

'Ajax verrast en werkt aan spoedig akkoord met transfervrije Lamprou'

30-07-2017 20:59
259

Ajax gaat zich versterken met Kostas Lamprou. Dat melden Voetbal International en De Telegraaf. De Griekse doelman, transfervrij na zijn vertrek bij Willem II, moet de derde doelman worden in Amsterdam.

Lamprou staat in de concrete belangstelling van Excelsior, maar kan zijn carrière verrassend voortzetten bij Ajax. VI meldt dat de Amsterdammers hopen op een snel akkoord, terwijl De Telegraaf een stapje verdergaat door te stellen dat Ajax de doelman al voor één seizoen heeft gecontracteerd.

De komst van een nieuwe doelman heeft prioriteit voor Ajax door de blessures van Norbert Alblas, Indy Groothuizen én Mateusz Gorski. Met Benjamin van Leer (Roda JC) haalde Ajax deze zomer al een extra keeper in huis. Hij blijft de nummer twee in de pikorde, voor Lamprou en achter André Onana.

Lamprou speelde in de jeugd al eens bij Ajax. Via Feyenoord belandde hij in 2014 bij Willem II. In Tilburg was hij vorig seizoen de grote uitblinker. Lamprou besloot zijn aflopende contract niet te verlengen en is daardoor transfervrij.