'Gesprekken over Sneijder-transfer dinsdag hervat; middenvelder heeft haast'

'Gesprekken over Sneijder-transfer dinsdag hervat; middenvelder heeft haast'

31-07-2017 07:53
8

Hoewel zaakwaarnemer Guido Albers ontkent met OGC Nice te hebben gesproken over een transfer van Wesley Sneijder, claimt het Algemeen Dagblad maandag dat de gesprekken dinsdag en woensdag worden hervat. De ochtendkrant meldt dat Sneijder al een aanbieding ontvangen heeft.

Toen bekend werd dat Sneijder zijn contract bij Galatasaray liet ontbinden, stonden de topclubs niet bepaald voor hem in de rij. Nice was veruit de meest interessante optie. Het waren vooral clubs uit de Europese middenmoot die de recordinternational van Oranje wilden halen, waarvan het geïnteresseerde Bologna volgens het AD 'een tekenend voorbeeld was'.

Sneijder heeft zich erbij neergelegd dat voetballen in de Europese top er op dit moment niet meer in zit, maar hij wil wel graag om de prijzen kunnen spelen. De grote vraag is of Sneijder uiteindelijk voor Nice kiest of zijn droom achterna gaat en een Amerikaans avontuur aangaat. In de MLS gaat de voorkeur van Sneijder uit naar Los Angeles FC, dat kan voldoen aan de salariseisen van de middenvelder. De Amerikaanse competitie begint echter pas in maart 2018.

Er is haast geboden bij een transfer, want wil de inmiddels twee weken transfervrije Sneijder aanspraak maken op een basisplek in het duel van Oranje met Frankrijk, dan moet hij voldoende wedstrijdritme hebben. Hoe langer een transfer uitblijft, hoe groter de kans dat hij op 31 augustus in en tegen Frankrijk op de bank plaats moet nemen.

Lees ook: 'Ik was bij de wedstrijd van Ajax, maar heb niet over Wesley gesproken'