'Neymar naar Qatar voor keuring, Barcelona en Spaanse bond willen onderzoek'

'Neymar naar Qatar voor keuring, Barcelona en Spaanse bond willen onderzoek'

31-07-2017 09:06
52

Er lijkt deze week dan eindelijk duidelijkheid te komen over de transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain. De Braziliaan zou binnen enkele dagen een medische keuring ondergaan in Qatar.

Na de oefentrip van FC Barcelona in Miami vloog Neymar niet samen met zijn ploeggenoten terug naar Spanje, maar stapte hij op het vliegtuig naar China voor promotie-activiteiten. Op de terugweg zou de aanvaller een stop gaan maken in Qatar. De Qatarese krant Al Watan meldt dat er een medische keuring gepland staat in het Aspetar medisch centrum. PSG is eigendom van Qatar Sports Investments.

Het Catalaanse Sport is er inmiddels ook zeker van dat Neymar de deur achter zich dicht gaat trekken. 'Se va', staat er in grote letters op de voorpagina, 'hij gaat'. De krant meldt dat de spelers zijn ingelicht en Barcelona zeker is van het vertrek van Neymar. Sport meldt tevens dat zowel FC Barcelona als de Spaanse bond de UEFA gaat vragen om te onderzoeken of PSG met het betalen van de 222 miljoen euro voor Neymar wel aan de Financial Fair Play-regels voldoet. PSG lijkt echter een slinkse manier te hebben gevonden om via een Qatar-deal van 300 miljoen euro met Neymar die regels te omzeilen.