Update: 'Transfer definitief van de baan: ADO gaat voor contractverlenging'

Update: 'Transfer definitief van de baan: ADO gaat voor contractverlenging'

02-08-2017 21:20
14

Niet voor het eerst in zijn loopbaan moet Wilfried Kanon mogelijk een transfer uit zijn hoofd zetten. De speler van ADO Den Haag leek op weg naar Turkije, maar zijn medische verleden vormt mogelijk een struikelblok.

Kanon dacht zijn loopbaan voort te zetten bij Konyaspor, maar die club weet niet zeker of het er verstandig aan doet om de verdediger te contracteren. De club is namelijk geschrokken van het medisch dossier van Kanon, die in maart 2015 werd geopereerd aan zijn knie vanwege een beschadiging aan zijn meniscus. Volgens de Turkse website Anadoluda Bugün Spor durft Konyaspor daardoor mogelijk geen risico te nemen.

Wedden

Meer odds

Het is niet de eerste keer dat een club zich om die reden terugtrekt. Twee jaar geleden wilde Lille OSC werk maken van Kanon, maar zat zijn knieblessure hem in de weg. In september 2015 werd Kanon opnieuw geopereerd, ditmaal vanwege hartritmestoornissen. Sindsdien draagt hij een defibrillator.

Update 2/8 21.30: De overgang van Wilfried Kanon naar het Turkse Konyaspor is definitief van de baan, meldt Omroep West. De verdediger keert terug naar Nederland en sluit weer aan bij ADO Den Haag. Wegens zijn blessurehistorie ziet de Turkse club, die op het punt stond Kanon te contracteren, af van de Ivoriaan. De Hagenezen willen het contract van Kanon graag verlengen, maar de door de club bedachte constructie om de Ivoriaan langer aan de club te verbinden, moet nog worden goedgekeurd door onder meer het UWV.