Update: Sunderland bevestigt komst Ruiter komt, doelman tekent voor twee jaar

Update: Sunderland bevestigt komst Ruiter komt, doelman tekent voor twee jaar

02-08-2017 21:30
11

De transfer van Robbin Ruiter naar Sunderland is een kwestie van tijd. Simon Grayson, manager van de Championship-club, heeft dat bevestigd.

Ruiter is woensdagmiddag medisch gekeurd en zal op korte termijn worden gepresenteerd door Sunderland. "Hopelijk wordt alles vandaag nog afgerond en tekent hij een contract bij ons", verklaart Grayson op de clubsite. "Robbin heeft in de voorbereiding veel indruk gemaakt. Vervolgens is hij teruggekeerd naar Nederland om wat zaken te regelen. Op dit moment zijn we heel dicht bij een akkoord."

Sunderland speelt vrijdagavond de eerste wedstrijd van het nieuwe Championship-seizoen, thuis tegen Derby County. Dat komt wellicht te vroeg voor Ruiter. Grayson: "Het is misschien nog wat te vroeg om hem vrijdag meteen te laten keepen, omdat hij niet heeft getraind na de laatste wedstrijd tegen Bradford (tien dagen geleden, red.). Het is in elk geval mooi dat we hem bijna binnen hebben."

Update 2/8 21.30: Ruiter vertrekt definitief, voor twee seizoenen, naar Sunderland. Dat maakt de club woensdagavond bekend via de officiële kanalen. De doelman reageert enthousiast. "Dit is zo'n grote club. Vanaf het moment dat ik hier binnenkwam, was alles zo professioneel. Het was altijd mijn droom om in Engeland te spelen, dus dit is een prachtige kans voor mij", aldus Ruiter, die onlangs op proef was bij de Championship-ploeg, op de website van de club.